Brug fliser og belægningssten inde i huset

De fleste huse i dag har en eller flere flise- eller stenbelægninger, som pryder hele eller dele af haven. Fliserne er lagt på grund af funktionaliteten eller af æstetiske årsager, og bliver mere og mere populære hos danskerne. Men fliser og belægningssten er ikke længere forbeholdt haven. Du kan også lave en smuk flise- eller stenbelægning inde i dit hjem, og på den måde forene haven og boligen på en helt unik måde.

Hvis du vælger at lægge fliser eller belægningssten inde i dit hus, er det en god idé at vælge sten, som er finere i overfladen end de sten, som bliver brugt udenfor. Stenene behøver heller ikke være lige så tykke, som sten til udendørs brug, fordi belastningen på stenene ikke er nær så stor, og fordi der inde i huset er et fast underlag, hvor stenene ligger solidt.

Fliser eller belægningssten er ideelle i badeværelset, fordi der er fugtigt i rummet en stor del af tiden. På grund af fugten i rummet, egner badeværelser sig ikke til gulvtæpper eller trægulve. Hvis du ønsker at lægge fliser i dit badeværelse, skal du tog være opmærksom på at stenene eller fliserne bør være overfladebehandlede, så de kan holde til det fugtige miljø.

Et andet oplagt rum at lægge fliser eller belægningssten i, er køkkenet. Flere og flere vælger at lægge fliser i køkkenet, fordi fliserne passer ind i den moderne skandinaviske stil, og ikke mindst fordi de er nemme at holde. I køkkenet bliver der ofte spildt meget på gulvet, og derfor er det vigtigt at have at gulv, som ikke tager skade af syre og farve fra diverse madvarer. Derfor er fliser eller sten et oplagt valg, man skal dog på samme måde som ved badeværelser være opmærksom på at stenene skal være overfladebehandlede. Hvis de ikke er det, kan de være meget modtagelige overfor fugt og farve, og kan hurtigt blive grimme.

Flere og flere vælger også at bruge sten i husets andre rum, som for eksempel stuen, kontoret eller gangarealer. Sten og flisebelægninger i stuen giver en ren og meget minimalistisk stil, som er meget moderne i de danske hjem i dag. Fliser i hjemmet kan dog give et koldt udtryk til rummet, hvis de holdes i de grå farver, som ofte ses på fliser, og man kan med fordel bløde stilen op med forskellige tæpper på gulvet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *