Granitbordplader til køkken og kantine

Har brug for en ny bordplade til køkkenet eller kantinen? I disse tilfælde har du en række vigtige overvejelser foran dig. De fleste er tilbøjelige til bare at gå efter den bedste pris, eller de pæneste varianter på markedet.

Det er for sin vis fornuftigt, men du må ikke glemme bordpladsens egenskaber. Når de bliver placeret i kantiner og køkkener skal de nemlig have en række egenskaber, så de kan tåle store mængder vand og høj varme, samt en masse slid.

Man kan derfor diskutere om træbordplader er det rigtige valg, da det hverken tager godt imod meget vand eller høj varme, fra en varm gryde. I hvert fald ikke hvis det funktionelle opprioriteres.

I disse tilfælde vil granitbordplader være et bedre valg, da de kan klare høje varmegrader og meget vand. Det vil betyde en større effektivitet i køkkenet, da du ikke skal tage samme forholdsregler, når du arbejder i køkkenet.

Dertil kommer granittens slidstyrke og holdbarhed, for hvis der er noget en bordplade bliver, så er det slidte og brugte. Specielt hvis der laves mad dagligt.

Granit bordplader med stor slidstyrke

Det helt store fordel ved granit bordplader er deres slidstyrke og holdbarhed. Det er her de differentierer sig væsentlig, fra mange af dine alternativer.

Det er et meget praktisk og langsigtet valg, der vil holde i mange år. Dertil kommer de varierende designs, der bør give dig fornuftige valgmuligheder.

Dit valg bør afhænge meget af hvilke behov og krav der skal afdækkes. For selvom granitbordplader har fornuftige priser og en god slidstyrke, giver de et helt andet udtryk end fx. træ. Så alt afhænger af hvad du efterspørger.

Granit er frostfast

Der er mere i vente, når man taler om granittens egenskaber. Det er nemlig et frostfast materiale, hvilket sjældent er super vigtig når det kommer til bordplader. Ikke desto mindre er det en styrke der kan blive relevant i visse sammenhænge.

Den eneste svaghed der faktisk er værd at fremhæve, er at det er følsomt for syrepåvirkning, men det er nu tilfældet for de fleste materialer. Syrer er kraftige og kan lave skade på det meste. Man må heller ikke håbe der bliver arbejdet med syre i landets køkkener og kantiner!

Nu har du fået et nærmere indblik i hvad du får, hvis du vælger en granitbordplade. Du får mange fordele og få svagheder. Det store spørgsmål er om prisen og udseendet matcher dine behov.

Læs mere om bordplader i granit her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *