IT konsulenthuse – et indblik i branchen

IT branchen er en interessante branche i stor vækst. Specielt efter de værste dønninger fra Finanskrisen har lagt sig. Det kommer til udtryk ved, at mange IT konsulenthuse har oplevet overskud i de seneste par år.

En positiv udvikling, der illustrerer hvor vigtige konsulentarbejdet og god rådgivning er for danske virksomheder. Et IT konsulenthus er ikke billigt at hyre, mens deres effekt kan være stor.

Alt efter din virksomhed, kan de sikre bedre IT løsninger, større sikkerhed, mere effektivitet og bedre IT-processer i firmaet. I denne artikel giver vi dig et indblik i branchen og dens forfatning på nuværende tidspunkt.

Individuelle IT løsninger er fremtiden

Der bliver løbende lavet analyser af branchen som helhed og landets førende IT konsulenthuse. En af de seneste analyser giver et interessant indblik i de mange virksomheder.

Over en bred kam har de kunne præsentere overskud og vækst henover de seneste tre år. Det er i hvert fald gældende for ca. 60-65 % af I konsulenthusene.

Det vidner om et stort behov for IT-løsninger, der kan gøre diverse virksomheder skarpere, mere effektive og/eller sikre. Man kan benytte et IT konsulenthus i mange sammenhænge og det understreger hvorfor de er så efterspurgte.

Det er specielt begreber som Business Intelligence der er begyndt at blive udbredt. For mange kunder ved efterhånden, hvor gode muligheder de har for at organisere og sikre data på effektiv vis. Det giver et behov for individuelle IT løsninger, skræddersyet efter de krav og behov virksomheden har.

Man kan tilmed snakke om at de individuelle og skræddersyede løsninger vil være en af de mest betydningsfulde parametre i branchen. Kan du ikke tilbyde den bedste løsning, går du en svær fremtid i møde som IT konsulenthus.

Fremgang efter krisen

De seneste tal fra landets IT konsulenthuse har som nævnt vis en solid fremgang henover de senere år. I hvert fald generelt set. Der er altså stor fremgang at spore siden krisen, hor det hele stod mere stille.

Danske virksomheder havde kort sagt ikke råd eller overskud til at hyre de dygtige IT-konsulenter og det påvirkede selvfølgelig konsulenthusene.

Så mens 2009 til 2011 var svære år, har de seneste tre år været anderledes positive. Det bliver spændende at se hvor længe det kan fortsætte.

For der er ingen tvivl om at mange danske firmaer, vil opleve det som en konkurrencefordel -og parameter, at anvende det nyeste udstyr, teknikker og have de helt optimale løsninger. En dårlig IT løsning kan komme til at koste mange penge på bundlinjen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *