Køb af domæne på nettet

Når du skal købe dit domæne på nettet, er det vigtigt at du får valgt det rigtige. Der er rigtig mange udbydere hvor du har mulighed for at foretage et køb af .dk domæner. Det kan du typisk gøre til en pris på 45 kr. inkl. moms hos et dansk hostingfirma.

Vælger du at benytte et udenlandsk hostingfirma kan du derimod risikere at skulle betale 60 eller 90 kr. Omvendt kan andre domæner som .com eller .se være billigere hos udbydere som disse.

I sidste ende bør det hverken være 15 eller 45 kr. der afgør hvilket hostingfirmaer du benytter eller hvilket domænenavn du vælger. Det helt centrale er at købe et domæne der matcher virksomheden eller hjemmesiden og det den står for.

I næste afsnit har vi set nærmere på hvad du skal huske på, inden du vælger et domænenavn. Det er nemt at købe et domæne på nettet, den svære del er at vælge et godt navn.

Start med at finde det rette domænenavn

Der er rigtig mange overvejelser du bør gøre dig, inden du bestiller domænenavne. I hvert fald hvis du ikke allerede repræsenterer et stort firma, hvor navnet ligesom giver sig selv.

Man kan i høj grad skelne mellem to indgangsvinkler. At finde et domænenavn til et nyt hjemmesideprojekt. Valget er afgørende da det bliver en del af virksomhedens navn og identitet.

Det rette domænenavn til nyt hjemmesideprojekt

Står du og skal starte et nyt hjemmesideprojekt op, er den første overvejelse om det skal være .com eller .dk. Hvis du har seriøse planer er der ingen tvivl, du bør bestille begge!

Det er bare ikke altid man har denne mulighed og så kan man være tvunget til at vælge én af delene. Omvendt kan det være man har internationale ambitioner og derfor kun vil have domænenavne der findes som .com domæne.

Denne beslutning har mere strategisk karakter, end det er målrettet udarbejdelsen eller en brainstorm på gode domænenavne. Det er nemlig vigtigt at dit domæne skiller sig ud, er nemt at huske og kan staves/udtales af alle.

En af de fejl mange hjemmesideejere laver, er at vælge domænenavne som er rigtig svære at stave eller udtale. Det kan nemlig give en lang række problemer. Dels når du skal snakke med samarbejdspartnere eller nye kunder. Så virker det uprofessionelt, hvis du skal gentage firmanavnet 5 gange.

Samtidig kan du tabe mange kunder på at de ikke kan finde frem til din hjemmeside, af den simple grund, at de ikke kan finde ud af at stave det.

Sidst så er det vigtigt at du holder dig fra æ, ø og å, da det ikke findes i mange internationale lande. Det vil være et andet område som kun vil kaste problemer af sig.

Et godt domæne skal kort sagt være kendetegnet ved følgende:

  • Det skal være nemt at huske
  • Det skal være anderledes
  • Det må ikke indeholde special characters (æ, æ og å)
  • Det skal være nemt at udtale og stave
  • Det skal matche virksomhedens produkter/ydelser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *