Sommerhusinvestering

I denne artikel vil vi se nærmere på begrebet sommerhusinvestering. Når der tale om investeringer fokuseres der typisk på aktier, obligationer eller valutaer.

Ejendomsinvesteringer kan dog være mindst lige så udbytterige og specielt i disse tider hvor boligpriserne er på rekordlave niveauer. Det er ikke mange måneder siden at der var en artikel som beskrev, at det aldrig har været billigere at komme ind på boligmarkedet. Kort sagt fordi renter og boligpriser, begge er på historisk lave niveauer.

Overvejer du at foretage en sommerhusinvestering er der en række vigtige overvejelser du bør gøre dig. Der er nemlig meget forskel på hvor meget succes du får med det.

At investere i sommerhuse

Når du investerer i sommerhuse skal du tage højde for nogle vigtige parametre, der er med til at afgøre dit afkast og succes.

Først og fremmest er beliggenheden altid afgørende, både hvis du gerne vil leje det og når det skal sælges videre på et tidspunkt. Det bliver altid gentaget, men beliggenheden er nærmest det eneste du ikke kan ændre. Så hvis huset ligger ved en trafikeret vej eller i et befærdet område, kan det få alvorlige konsekvenser. Du skal også overveje størrelsen på sommerhuset. Skal det være et stort sommerhus eller et lille. Overvej plantegninger til sommerhuset. Der skal være plads til en eller flere familier.

Inden du laver en sommerhusinvestering skal du ydermere gøre op med dig selv, hvilken agenda du har. Ønsker du at bygge et fra bunden og få et afkast ved at leje det ud? At købe et billigt sommerhus, der ligger langt under vanligt prisniveau, for at score gevinsten på prisstigningen over tid?

Eller vælger du kombinationen hvor du både vil få glæde af en væsentlig stigning i boligværdien og den indtægt som udlejning vil give.

Det er klart at sidstnævnte er det optimale scenarie, hvis formålet KUN er at tjene flest mulige penge på investeringen. Men har du allerede mange penge, kan der komme andre aspekter i spil. Det kan eksempelvis være at du ikke ønsker andre til at betræde sommerhuset, ud over din egen familie og venner.

Der er rigtig mange muligheder og overvejelser. Nu har du fået indblik i de mest centrale.

Hvordan udvælger jeg de rette investeringsobjekter?

Den store kunst er altid at finde de rette investeringsobjekter, det gælder uanset om man snakker ejendomme eller aktier.

Når det kommer til ejendomsinvesteringer er det særligt vigtigt at være opmærksom på husets nuværende standard. Har den elementer som kan være forbundet med store omkostninger i fremtiden, K2’er og K3’er?

Samtidig bør beliggenheden altid være et fokusområde og ét du kan leve med, selv hvis du ikke får solgt det inden for det første år.

Et af de vigtigste råd ved ejendomsinvesteringer generelt er, at du aldrig må sætte dig mere presset, end du har råd til at holde fast i huset.

Var du fx. tvunget til at sælge dig sommerhus i 2009 under finanskrisen, fordi økonomien var presset, så er tabet i høj grad din egen skyld. Ellers kunne du have beholdt det og undgået samme tab. Husk denne pointe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *